Thuisworkshop zelf oogschaduw maken, compleet pakket

24,00

Compleet pakket “Zelf oogschaduw maken”, incl. 2 kleurpigmenten naar eigen keuze. Vermeld in het veld opmerkingen uw kleur keuze.

Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Thuisworkshop zelf oogschaduw maken, compleet pakket.

Receptboekje oogschaduw maken

Het receptboekje is afgestemd op 1x oogschaduw voor een 3 gr. oogschaduw potje. Als je met meerdere personen tegelijkertijd oogschaduw wil maken, dan kun je het recept vermenigvuldigen met het aantal personen of ieder afzonderlijk alle ingrediënten af laten meten. Kies je er voor om het recept te vermenigvuldigen dan heb je ook een groter schaaltje nodig, bv. x10 ongeveer een 300 ml. schaal. 

De werkmaterialen die je nodig hebt om zelf oogschaduw te maken zijn:

Roer staafje met minimaal 1 platte kant voor het aandrukken van de oogschaduw.
Dit roer staafje kost bij ons € 1,00 p.st.

Roer staafje

Klein glazen schaaltje +/- 6 cm. doorsnede is geschikt voor 1 oogschaduw van +/- 3 gr. te maken
Deze kleine glazen schaaltjes kosten bij ons € 1,25 p. stuk

Glazen schaaltje

Maatlepeltje 1 ml. inhoud

Maatlepeltje 1 ml.

Oogschaduw potje, hartjes vorm +/- 1,8 cm x 3 cm., inhoud 3 gr.
Deze oogschaduw potjes kosten bij ons € 0,75 p. stuk

Oogschaduw potje, 3 gr.

Oogschaduw maken is heel makkelijk.

Je hoeft alleen te weten hoeveel je van elk ingrediënten nodig heb. Dit staat allemaal in het receptboekje vermeld. De ingrediënten dien je na het afmeten goed door elkaar te roeren, zodat er kleine korreltjes ontstaan. Soms blijft er wat van het mengsel aan het roer staafje zitten, dit moet je er dan wel afhalen en terug in het schaaltje doen. Zodra het mengsel goed geroerd is, ziet het eruit als kleine korreltjes die aan elkaar plakken.

oogschaduw mengsel

Dit is een goed geroerd mengsel

Om te testen of je oogschaduw goed geroerd is, kun je met de platte kant van het roer staafje de oogschaduw aandrukken, het moet dat een vaste vorm krijgen. Want op het moment dat je de oogschaduw in het oogschaduw potje doet, moet je de oogschaduw aan kunnen drukken tot een vaste massa. 

Dit pakket “zelf oogschaduw maken” is samen gesteld met werkmaterialen voor 1 persoon. Als je bv. met 10 personen tegelijkertijd oogschaduw wil maken, met onze werkmaterialen dan heb je als extra nodig: 9 x roer staafje en 9 x kleine schaaltjes. Je kunt natuurlijk ook de workshop zo indelen dat de groep verdeeld wordt in 2x 5 pers. dan heb je als extra nodig: 4x roerstaafje en 4x kleine schaaltjes. Nadat de 1st groep oogschaduw gemaakt heeft dien je alles even af te wassen en goed droog te maken.

Wij hebben foto’s van de werkmaterialen geplaatst zodat u goed kunt kijken want misschien hebt u zelf wel goede vervangende werkmaterialen in huis.

Daarom bieden wij ook een pakket aan met alleen de ingrediënten en het receptboekje. LET OP! een koffie schoteltje in plaatst van een klein glazen schaaltje zou misschien ook wel kunnen, alleen is het dan moeilijker om de ingrediënten bij elkaar te houden. Daarom is ons glazen schaaltje zonder randen en hoeken en heel klein, een klein sauskommetje kunt u misschien wel gebruiken als vervanging van het glazen schaaltje.

PAKKET INHOUD

1x 65 ml. cosmetisch haarwater (voor het ontsmetten van de werkmaterialen en kun je later ook nog voor parfum maken gebruiken)
25 gr. maizena (= voldoende om voor 80 oogschaduws van 3 gr. te maken)
50 gr. magnesiumstearaat (= voldoende om voor 80 oogschaduws van 3 gr. te maken)
50 gr. talkpoeder (= voldoende om voor 110 oogschaduws van 3 gr. te maken)
5 ml. jojobaolie (= voldoende om voor 10 oogschaduws van 3 gr. te maken)
1 receptboekje, hierin staat beschreven hoe je oogschaduw kunt maken met de bovenstaande ingrediënten.
1 roerstaafje met stamper om de oogschaduw later aan te drukken
1 klein glazen schaaltje zonder hoeken of naden, kan vervangen worden door bv. een kleine (mini) sausje kommetje.
3x maatlepeltje SS (1 ml. inhoud) 2 zijn voor de kleurpigmenten en 1 is voor de overige ingrediënten af te meten, deze dien telkens voor je een ander ingrediënt afmeet even schoon te vegen met een stukje keukenrol.
2x oogschaduwpotje, hartvorm
2x 5 gr. kleurpigment, e.v.t. verschillende kleuren, deze zitten in grip zakjes verpakt om kosten te sparen. (= voldoende om voor 10 á 20 oogschaduws van 3 gr. te maken)

Compleet thuisworkshop zelf oogschaduw maken

Foto’s van meer kleurpigmenten volgen nog. Kleurkeuze: lila, helderblauw (zie foto hieronder), goud, zilver, violet, parelmoer groen en blauw, zijde zwart, normaal zwart. Vermeld ik het vak opmerkingen uw kleurkeuze.

 

Blauwe oogschaduw met helder blauw kleurpigment

 

Geef een reactie