Vragen?

Parfumfeestjes.nl staat voor:

 • Professionele geurstoffen
 • Uitstekende & persoonlijke service
 • Standaard cadeau pakketjes 1-2 pers.
 • Complete professionele thuis workshop pakketten voor kinderfeestjes
 • Pakketjes worden speciaal voor u op maat gemaakt bij andere aantallen of geurwensen.
 • Pakketjes speciaal afgestemd op de kinderneus

Aromatherapie

Is het moeilijk om parfum te maken?
Nee hoor, parfum maken is eenvoudig en heel leuk om te doen. In het receptboekje staat stap voor stap beschreven hoe je een lekkere parfum kan creëren.

Hoe lang is de levertijd?
Zodra het factuurbedrag op onze rekening staat wordt uw bestelling verstuurd, via DHL. De aflevertijd zal ongeveer 1- 2 werkdagen zijn en is afhankelijk van het tijdstip waarop het factuurbedrag op onze rekening bijgeschreven staat. 

Welk pakketje kan ik het best bestellen voor mijn dochter? Kun je mij helpen met de keuze?
Bedenk waar je dochter het meest van houdt: Plukt ze graag bloemetjes? Dan is wellicht het bloemen cadeau pakketje een goede keuze. Is ze dol op fruit? Dan is wellicht het fruit cadeau pakketje een goede keuze. Speelt ze graag buiten in het bos? Wellicht is dan het 100% natuurlijk cadeau pakketje een goede keuze. Houdt je dochter van alle drie, dan kun je ook een willekeurig pakketje kiezen en extra geurstoffen bij bestellen. Wat je ook kiest, je dochter zal elk pakketje weten te waarderen. De geurstoffen in de kinderpakketjes zijn met grote kennis/ervaring samengesteld en hierdoor kan ik garanderen dat je dochter de geuren heerlijk vindt.

Is een 100% natuurlijk pakketje van etherische olie beter dan een pakketje met parfumoliën?
Ik wil deze keuze niet voor u maken. Wel leg ik graag u het verschil uit, waardoor u een goede keuze kan maken. Etherische oliën zijn oliën die allemaal afkomstig zijn uit de natuur en daardoor 100% natuurlijk zijn. Parfum oliën zijn synthetisch maar hierdoor kunnen wel ander geuren gecomponeerd worden zoals appel, perzik en papaya.  Bij de productie van synthetische geurstoffen wordt er vaak gebruik van grondstoffen uit de natuur, dus synthetisch met natuurlijke oorsprong. Waarbij voor de parfum industrie juist, die stoffen welke gevoeligheid kunnen veroorzaken eruit gehaald/gelaten worden. Bij etherische oliën, gebruikt voor aromatherapie is dat niet het geval. U kunt nu met deze kennis, voor uzelf bepalen of u vind dat 100% natuurlijk beter is of niet.

Mijn dochter wil een parfum feestje, haar beste vriendin heeft een parfum allergie, is hier een oplossing voor?
Allereerst even een fabel uit de lucht halen: iemand die een parfum allergie heeft, kan ook allergisch reageren op etherische oliën die allemaal 100% natuurlijk zijn. In vele parfumolie composities zitten ook etherische oliën verwerkt. Laten wij er vanuit gaan dat de vriendin de ergste mate van parfum allergie heeft, dat kan dan ook betekenen dat ze onwel wordt van geurstoffen te ruiken. Hiervoor is de enige oplossing, niet mee laten doen of kiezen voor een andere thuis workshop. Dat een persoon de allerergste vorm van parfum allergie heeft is echter een grote zeldzaamheid.
Heeft de vriendin een parfum allergie die voorkomt uit het fysieke contact met parfum of etherische oliën, dan is de oplossing heel eenvoudig; de vriendin kan gewoon meedoen, ervoor zorgend dat de parfum en/of de etherische oliën niet met haar huid in contact komen, terwijl de meisjes de workshop doen. Geef de vriendin bv. een stukje keukenrol of een plastic handschoen waarmee ze de flesjes vast houdt. De parfum die de vriendin gemaakt heeft kan ze op een zakdoekje bij zich dragen in bijvoorbeeld haar broekzak of schooltas.

Wetenswaardigheidje betreffende parfum allergie
Men denkt vaak ten onrechte bij een parfum allergie alleen aan, een allergie voor bv. een eau de toilette of een parfum. De huid, het grootste orgaan van de mens, komt op de dag van vandaag door ontzettend veel producten in contact met parfum, denk maar eens aan wasmiddel, wasverzachter, shampoo, badschuim, conditioner, body milk etc. Al deze contacten kunnen ervoor zorgen dat men een allergie ontwikkeld. Dat de ene persoon een allergie ontwikkeld en de andere niet heeft te maken met de gevoeligheid van de huid. Veelal wordt een parfum allergie niet veroorzaakt door dat ene product maar door teveel gebruik van producten waarin parfum verwerkt is. Met producten waarin alleen etherische oliën verwerkt zijn, kan ook een parfum allergie ontwikkeld worden.

 

 

2 comments

 1. Josephina says:

  Dag Brenda,
  Met het verzorgen van workshops zitten wij t/m mei 2019 helemaal vol. Je kunt nog wel een pakket samen laten stellen zodat je zelf de workshop kunt begeleiden, dat is dan wel heel anders dan wanneer wij een workshop parfum maken geven maar toch ook heel erg leuk.

Geef een reactie